VIDEO  Sjećate li se kako je koronakrizom upravljala Hercegova Vlada?

Nevenko Herceg
hercegovina.info

Na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine HNŽ-a zastupnicima će se naći i izvješće o radu Vlade HNŽ-a za 2020. godinu. Tu bi trebalo dominirati pitanje kako je HNŽ upravljao koronakrizom, koja je obilježila prošlu godinu.

I premda smo svi svjedoci da su druge županije mnogo uspješnije kormilarile u vrijeme pandemije, primjerice ZHŽ, u HNŽ-u smatraju da su dobro radili.

Kao jedan od uspjeha navode “Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa”, temeljem kojeg su isplatili pomoć poljuljanom gospodarstvu, ne navodeći da su to učinili mnogo kasnije nego susjedne županije - recimo ZHŽ.

Navode i da su snosili odgovornost za sve restriktivne mjere koje su strogo kontrolirane. Ovdje se trebamo prisjetiti samo prošle godine/Uskrsa i donošenja mjere o zabrani kretanja iz mjesta prebivališta, što je bila tema i Erogagovog videa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poseban propust učinjen je po potanju karantena, gdje nije bilo dovoljno mudrosti da se na vrijeme odupre nametnutoj mjeri karantene, te su žitelji HNŽ-a spraćani u objekte u Ortiješ. Sve su Vlade pisale Federaciji da ta mjera nema smisla i nema zakonskog uporišta, no ona se u HNŽ-u provodila. Na koncu, kada je potpuno izgubljena kontrola nad pandemijom ukinute su i konferencije za tisak, budući da su pitanja novinara postajala preteška.

Ništa od navedenog ne spominje se u izvješću Vlade, koja se bajkovito hvali uspjesima koji su iza nje.

Uz izvješće o radu Vlade na dnevnom redu će se naći program rada, odluka o novom, pola milijuna teškom zaduženju, te izvješće o izvršenju proračuna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.