SITUACIJA U HNŽ DOBRA Već nekoliko dana nema oboljelih, jučer i danas 239 negativnih uzoraka

Jurica Arapović
hercegovina.info

Zadnjih 3-4 dana nema koronavirus pozitivnih u HNŽ-u, kazano je na današnjoj konferenciji za tisak Stožera civilne zaštite HNŽ-a. U zadnja 24 sata testirano je 239 uzoraka i nije bilo pozitivnih kao ni nekoliko dana ranije.

"U COVID bolnici se trenutačno liječi 7 bolesnika, od čega su dva bolesnika na respiratoru i izrazito su teškog kliničkog stanja. Tri bolesnika su na potpornoj terapiji kisikom, a ostali bolesnici su stabilno”, kazao je na konferenciji za tisak prof. dr Jurica Arapović dodavši da su jučer na kućno liječenje otpuštena dva bolesnika.

Govoreći o 50 dana koronavirusa u HNŽ-u, ali i u Hercegovini, budući da tri županije gravitiraju Mostaru, tj. COVID bolnici kazao je da posebno raduje broj ozdravljenih, njih 205.

“Evidentirano je 388 COVID bolesnika, od ukupno 5203 testirana. Ukupno je bilo zabilježeno 17 smrtnih slučajeva, što čini smrtnost na ovim prostorima 4,4 posto. O 17 preminulih bilo je 10 muškaraca, odnosno 59 posto”, ispričao je Arapović dodavši da je prosječna životna dob preminulih 73 godine. Najmlađa osoba preminula od koronavirusa je imala 53 godine, a najstarija 98 godina", ispričao je, između ostalog, Arapović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.