ŠIROKI BRIJEG Potpora za novorođeno dijete 500 KM, studentima 65 tisuća

Grad Široki Brijeg, potpora
Široki Brijeg

Grad Široki Brijeg za novorođeno dijete rodiljama daje novčanu potporu iznosu 500 KM, a u prošloj godini na osnovu toga je isplaćeno 155.000,00 KM, rekli su u svom odgovoru za Hercegovina.info iz Grada Širokog Brijega.

Kažu kako ne mogu reći kako ova odluka koja je donesena prije tri godine zadovoljava potrebe, ali je jedan vid pomoći koja može smanjiti troškove roditelja.

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća usvojen je Proračun za 2021. godinu. Grad Široki Brijeg kroz proračunska sredstva, uz podršku Županije Zapadnohercegovačke, osigurao je besplatan prijevoz za sve učenike osnovnih i srednjih škola na području Širokog Brijega. Na godišnjoj razini ova stavka u proračunu iznosi 1.460.000,00 KM

Također, vrijedi istaknuti i stipendiranje studenata deficitarnih zanimanja. Grad Široki Brijeg već godinama provodi aktivnu politiku podrške studentima. Posebno studente deficitarnih zanimanja za koje raspisuju natječaje. Na godišnjoj razini stipendija iznosi 1000,00 KM, a ukupno svake godine stipendira se 65 studenata.

Također, Gradska uprava kroz sustav primanja pripravnika, sukladno mogućnostima pokušava osigurati odrađivanje pripravničkog staža.

Tu su i određene olakšice i u gospodarskom području koje poslovnim subjektima smanjuju troškove, a na indirektan način utječe na cijelu zajednicu. Potpora se daje i širokobriješkom sportu kroz koji se podržava rad omladinskih pogona i potiče  sportski rast i razvoj.

"Cilj nam je donositi mjere i smjernice, a sve sukladno našim proračunskim mogućnostima, kako bi na najbolji mogući način izrazili podršku mladima", kazali su nam iz Grada Širokog Brijega.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.