ŠIROKI BRIJEG Kod jednog pronađeno oružje i bomba, drugi u istom mjestu ilegalno istovarao gume

Bomba u ruci
Ilustracija

Operativnim radom na terenu,prikupljenim informacijama i analizom istih policijski službenici Policijske uprave Široki Brijeg su kod osobe iz mjesta Gornji Crnač pronašli veću količinu različitog oružja, streljiva te ručnu bombu.

U službenim prostorijama PU Široki Brijeg provedena je kriminalistička obrada nad osumnjičenom osobom i isti će biti ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ iz članka 371. KZ F BIH.

Po kompletiranju predmeta protiv istog će biti upućeno Izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

Iz MUP-a ŽZH priopćili su i o još jednoj akciji. Naime, policijski službenici PU Široki Brijeg došli su do saznanja da je J.G.(42) Široki Brijeg  dana 04.05.2022 godine  u mjestu Gornji Crnač, točnije na lokalitetu Dobrinj  na nedozvoljeno mjesto sa svog teretnog vozila istovario otpad (gume) , nakon čega je napustio  spomenuti lokalitet.

Protiv navedene osobe policijski službenici PU Široki Brijeg su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. Od osumnjičenog je uzet iskaz te mu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja  iz čl.10 stavak 1 točka K  Zakona o javnom redu i miru u ŽZH. Osumnjičenik je počistio otpad koji je na gore navedenom lokalitetu istovario, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.