Široki Brijeg i Zrinjski podijelili bodove u sjajnom ambijentu na Pecari

Široki Brijeg Zrinjski
sportsport.ba

Veliki hercegovački derbi u kojem su večeras u sjajnom ambijentu na Pecari snage odmjerili Široki Brijeg i HŠK Zrinjski završio je bez pobjednika rezultatom 1:1. Domaće je u prednost u 68. minuti doveo Ilija Mašić, dok je za poravnanje u 72. minuti utakmice pogodio Slobodan Jakovljević.

U prvom djelu nismo vidjeli puno toga.

Široki Brijeg Zrinjski

FOTO: Sportsport.ba

Prvu priliku vidjeli smo u 14. minuti susreta. Pucao je dobro Mario Tičinović, ali vratar Širokog Brijega Renato Josipović je obranio njegov udarac.

U 25. minuti imao je dobru priliku na drugoj strani Pejić, no njegov blokirani udarac, Soldo bez problema hvata.

Najveću prigodu u prvom djelu vidjeli smo u 45. minuti. Nakon dobrog ubačaja, Nemanja Bilbija puca glavom i pogađa vratnicu, te se na odmor odlazi bez pogodaka.

Široki Brijeg Zrinjski

FOTO: Sportsport.ba

U nastavku prvi svoj udarac oprobava Niko Janković, no Josipović je na mjestu.

U 68. minuti Široki Brijeg dolazi do vodstva.Nakon gužve u šesnaestercu Zrinjskog, lopta dolazi do Kuprešaka koji sjajno ubacuje, a Ilija Mašić glavom  šalje loptu iza leđa Antonija Solde za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Široki Brijeg Zrinjski

FOTO: Sportsport.ba

Mogao je Široki odmah nakon toga. No u 70. minuti iz sjajne prilike Kpan puca ravno u Soldu.

No zato dvije minute kasnije pogodak na drugoj strani.

Široki Brijeg Zrinjski

FOTO: Sportsport.ba

Ubacio je Bekić iz slobodnog udarca, Tičinović glavom prebacio loptu na drugu vratnicu, a Jakovljević je zakucava u mrežu Josipovića.

Široki Brijeg Zrinjski

FOTO: Sportsport.ba

Do kraja utakmice Zrinjski je imao nešto veću inicijativu, no rezultat se nije mijenjao te je susret završen bez pobjednika. Tako je nakon ovog susreta prvoplasirani Zrinjski zadržao četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Široki Brijeg.

Standings provided by Sofascore