ŠIROKI BRIJEG Braniteljima prostor za rušenje

Klub branitelja Široki Brijeg
NK Široki Brijeg

Klub branitelja Širokog Brijega nalazi se na prostoru Duhanske stanice. Iako je ista u planovima predviđena za rušenje, Grad Široki Brijeg je unatoč tome u taj objekt je ulagao financijska sredstva.

No, u Vladi ŽZH po pitanju financiranje iste su imali drugačiji stav.

Tako je na posljednjoj sjednici Skupštine Županije Zapadnohercegovačke predsjednik Vlade Zdenko Ćosić je referirajući se na zahtjev da Vlada sudjeluje na financiranju Kluba branitelja Grada Širokog Brijega koji je smješten u sklopu duhanske stanice je rekao:

'U svim planovima koje Grad Široki Brijeg ima za taj prostor taj objekt je predviđen za rušenje. Meni je neprihvatljivo i nerazumno veliki novac ulagati u kuću koju ćete sutra rušiti', kazao je Ćosić.

Sadržaj se učitava...

Na tu temu danas je pitanje na sjednici Gradskog Vijeća Širokog Brijega pitanje postavila vijećnica HDZ-a 1990. Antonija Banožić.

'Tim argumentima Vlada ŽZH je odbila financijski podržati projekt kluba branitelja Grada Širokog Brijega koji se procjenjuje na 450.000 maraka, a prema dosadašnjim procjenama realizirano je oko 50 posto planiranog. 11. lipnja 2020. godine, svečano je otvorena spomen soba poginulih širokobrijeških branitelja Domovinskog rata koja se nalazi u sklopu kluba branitelja Grada Širokog Brijega što je za svaku pohvalu. Za svaku pohvalu je i formiranje Kluba branitelja, ali mi nije jasno zašto su se tolika novčana sredstva uložila u prostor koji je predviđen za rušenje kako je i naveo predsjednik Vlade. Ovaj projekt je financijski podržao i Grad Široki Brijeg pa me zanima je li gradonačelnik znao da je prostor kluba branitelja predviđen za rušenje. Je li znao da taj prostor nema građevinsku i uporabnu dozvolu kako navodi premijer Ćosić. I na kraju ključno pitanje: 'Zar Grad Široki Brijeg ne može svojim braniteljima osigurati adekvatan prostor koji će biti funkcionalan, legalan i koji će se moći koristiti dugi niz godina?', upitala je Banožić.

Sadržaj se učitava...

Odgovor je dao gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

'Ne znam što je predsjednik Vlade rekao, ali ja to ne bih tako shvatio. U pravu ste vi i premijer. Načelno, to jeste u nekim planovima predviđeno za rušenje, ali kada će to biti 'otom-potom'. Duhanska stanica je velik projekt i o njoj odavno pričamo. To neće biti danas ili sutra. Mi ćemo to srušiti kada napravimo bolji objekt i ljepši za Dom branitelja. Do tada on će stajati gdje i stoji. U svakom slučaju je bolje da se objekt održava, a ne da bude ruševina. Grad jeste uložio sredstva i to ne treba žaliti. Bitno je da to bude pod nadzorom, a to Udruga dobro čini. Ne treba oko toga puno polemizirati.'

Podsjetimo, 11. lipnja 2020., svečano je otvorena Spomen soba poginulih širokobrijeških branitelja Domovinskog rata, a koja se nalazi u sklopu Kluba branitelja Grada Širokog Brijega u ulici Stjepana Radića na području Duhanske stanica.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.