SIPA uključena u istragu povodom prijetnji upućenih Gordani Tadić

SIPA uključena u istragu povodom prijetnji upućenih Gordani Tadić
Hercegovina.info

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je, zajedno s drugim nadležnim institucijama i policijskim agencijama, uključena u istragu povodom prijetnji upućenih glavnoj tužiteljici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordani Tadić i njenoj obitelji.

"Državna agencija za istrage i zaštitu preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja počinitelja tog djela", kazao je Feni glasnogovornik te agencije Luka Miladinović, komentirajući upit u vezi s angažmanom SIPA-e na istrazi tog slučaja.

Podsjetio je kako je SIPA u ponedjeljak informirana od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT BiH) o prijetnjama upućenim glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH.

Miladinović je dodao kako SIPA postupa u parnerstvu i koordinaciji s drugim nadležnim institucijama i agencijama, uključujući Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH (OSABiH), DKPT i Tužiteljstvo BiH

Direktor DKPT-a BiH Mirsad Vilić u ponedjeljak je izjavio kako je, povodom spomenutih prijetnji upućenih putem društvenih mreža, dodatno podignuta razina sigurnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić i njezine obitelji, te da poduzete mjere i radnje ostaju na snazi do daljnjeg.