SIPA u suradnji s MUP-om HNŽ-a uhitila jednu osobu zbog cigareta

cigarete
SIPA

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, danas su (8.7.2021. godine) na magistralnoj cesti M-17, na području općine Jablanica, zaustavili i pretražili putnički automobil te uhitili osobu koja je upravljala navedenim vozilom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 210a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine 'Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda'.

Tijekom pretrage vozila, koja je izvršena po nalogu Suda BiH, službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3500 kutija cigareta različitih proizvođača bez akciznih markica, koje su bile skrivene u posebno izrađenom spremniku. Osim navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo, koje je bilo namjenski urađeno za krijumčarenje cigareta, i tri mobilna telefona.

cigarete

U okviru navedenih aktivnosti, policijski službenici su na području Ljubinja pretražili stambene i pomoćne objekte koje koristi osumnjičena osoba. Navedena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i ispitana u svojstvu osumnjičene osobe. O realizaciji navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuća izvješća, koja će zajedno sa privitcima biti dostavljena Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH, stoji u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.