SIPA provodi veliku policijsku akciju u Čapljini, Ljubuškom i Posušju

Sipa privođenje
Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas vrše pretrese u gradovima širom BiH u sklopu operativne akcije „Studenac“.

Policijska akcija provodi se na području Zenice, Viteza, Ljubuškog, Čapljine, Posušja, Cazina, Banja Luke i Bijeljine, a službenici SIPA-e započeli su pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Kaznena djela

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela propisana Kaznenim zakonom BiH kao što su organizirani kriminal, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega, nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, nedopušteno skladištenje robe te krijumčarenje.

Pretresi se vrše po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i policijskim službenicima Federalne uprave policije, ministarstvima unutarnjih poslova Republike Srpske, Županije  Sarajevo, Zeničko - dobojske županije, Srednjobosanske županije, Hercegovačko - neretvanske županije i Zapadnohercegovačke županije.

Uzimajući u obzir da je operativna akcija „Studenac“ u tijeku, o konačnom ishodu javnost će biti informirana naknadno.