SIPA priprema uhićenja pučista

...odbiju se povinovati odluci Suda, uslijedit će akcija SIPA-e, na uhićenja sudionika rušenja ustavnog poretka Federacije BiH, saznaje Dnevnik.ba od dobroobaviještenog izvora bliskog Sudu BiH.

Sud BiH, naime, kako objašnjava naš sugovornik, dužan je osigurati trenutno poštivanje pravosnažnih odluka, ove najveće sudske instance u BiH. Naime, šteta koju su pučisti već počinili odbijajući sprovesti odluke SIP-a, već je nesaglediva jer nepoštivanje državnih institucija kao što je SIP, znači zapravo urušavanje države. Uz to pučisti su već, nezakonito zaposjeli zgradu federalne vlade, te većinu federalnih ministarstava, te materijalno tehnička sredstva vlade, te počeli s nezakonitim donošenjem odluka, uključujući i proračun F BiH.

Akcijom uhićenja mogli bi biti obuhvaćeni ne samo izaslanici Doma naroda, koji su, prije nego je to tijelo konstituirano sukladno izbornom zakonu, i bez certifikata SIP-a, donijeli nezakonite odluke izbora čelništva Federacije, već i osobe koje su se nezakonito proglasile ministrima, kao i zakoniti premijer i članovi Vlade, (iz SDA i S BiH) koji su pučistima predali premijerske i ministarke dužnosti.

Pod udar zakona mogli bi doći i odgovorni u Federalnoj upravi policije, koji su otkazali osiguranje predsjednici F BiH Borjani Krišto i dopremijeru Vjekoslavu Bevandi, jer su njihove živote, zlorabeći svoj položaj i kršeći zakon, svijesno ugrozili. Za zloporabu položaja mogli bi odgovarati i šefovi službi Vlade F BiH, koji su se stavili u službu pučista.

Kao organizatori puča u Federaciji BiH mogli bi biti osumnjičeni šefovi političkih stranaka SDP-a, SDA, HSP-a i NSRzB, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, Zvonko Jurišić i Mladen Ivanković Lijanović, kaže naš izvor.

Ostaje vidjeti hoće li državne institucije osigurati zaštitu integriteta i suvereniteta BiH, nakon odluka Suda BiH. Ukoliko se pučisti ne povinuju odlukama Suda BiH, a Sud BiH ne osigura trenutno izvršenje svoje pravosnažne presude, moći će se konstatirati da se država BiH raspala.

( R. I. / Dnevnik.ba)