VIDEO  SIPA o uhićenima u slučaju Memić: Terete se za organizirani kriminal i pomoć počinitelju poslije kaznenog djela

SIPA policija
Ilustracija/Hercegovina.info

Nakon današnje akcije i uhićenja zbog slučaja ubojstva mladog Dženana Memića prije pet godina, priopćenjem su se oglasili iz SIPA-e.

'Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su na području Županije Sarajevo, uhitili dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila kazneno djelo iz člana 342. Kaznenog zakona Federacije BiH „Organizovani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelima iz člana 382. “Protuzakonito posredovanje” i člana 346. “Pomoć učinitelju poslije učinjenog kaznenog djela” istog zakona.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postupajući po naredbama Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na dvije lokacije i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.  Osumnjičena osobe su privedene u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

Podsjetimo, u današnjoj akciji uhićeni su Zijo Mutap otac Alise Mutap koja je kobne večeri bila s ubijenim Dženanom Memićem te Hasan Dupovac bivši načelnik MUP-a ŽS za prometne istrage.