SIPA Građani dali 57 korisnih informacija o kriminalcima

Sipa, pretresi, diablo 2, organizirani kriminal, pranje novca, Bosnalijek, Sipa, Nedim Uzunović, Sipa, pretres, Posušje, Grude, Hercegovina, Tužiteljstvo BiH, napad, Sipa, službene osobe, akcija start, Sipa, računi, šefovi, pretresi, Sipa, krimolovci, kriminal, prevara, Sipa, logoraši, Tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje
Ilustracija/N.N.

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u svibnju 2023. godine registrirali ukupno 423 poziva, od kojih je 57 poziva sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije 'Krimolovci', zaprimljeno je ukupno 319 poziva, od kojih je 14  poziva bilo sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiteljima.

Također, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela na službenoj web stranici SIPA-e, zaprimljene su 104 prijave, od čega su 43 prijave bile sa korisnim informacijama.

U mjesecu svibnju je pristiglo 28 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 65 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja 'Krimolovci' - 0800 205 05, priopćeno je iz SIPA-e.