SIPA Građani dali 14 korisnih informacija o kaznenim djelima

SIPA značka

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u siječnju 2022. godine registrirali ukupno 352 poziva, od kojih je 46 sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije 'Krimolovci', zaprimljena je ukupno 228 poziva, od kojih je 14 bilo sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiteljima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu kaznenog djela na službenoj web stranici SIPA-e, zaprimljene su 124 prijave, od čega su 32 bilo sa korisnim informacijama, od kojih je sedam dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U mjesecu siječnju je pristiglo 17 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužiteljstvima dostavljena dva izvještaja o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima.

Pored navedenog, službenici SIPA-e su dali 37 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja 'Krimolovci' - 0800 205 05, navedeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.