SINDIKATI "Kako to da samo u HNŽ-u nema novca? Želimo na Skupštinu i pratit ćemo svaku utrošenu marku"

Prosvjedna šetnja Sindikata proračunskih korisnika HNŽ
Fena

Koordinacija proračunskih korisnika Hercegovačko-neretvanske županije danas je izdala priopćenje u kojem se obratila novoj Vladi HNŽ-a. Njihovo pitanje je kako to da samo u ovoj županiji nema novca, dok će primjerice proračunski korisnici u Zapadnohercegovačkoj županiji od svoje Vlade do kraja godine dobiti jednokratnu pomoć od 1260 KM.

"I nakon što su Vlada Federacije i Vlada ZHŽ donijele odluku o isplati jednokratne pomoći u iznosu od 1260 KM, iz Vlade HNŽ još uvijek ista priča, kako novca samo kod nas nema. Tako je za 2024. godinu predviđeno 350 milijuna, ili 20 milijuna manje nego što je ostvareno u 2023. godini. Pitamo Vladu HNŽ, a i cjelokupnu javnost, kako je to odjednom, s njihovim dolaskom u našoj županiji nestalo novca, dok ga je prije bilo najviše. Ili možda novca ima i danas, ali ga preusmjeravaju u druge svrhe", navode iz Unije sindikata.

Zatražili su da se njihovim predstavnicima dopusti da se u petak obrate Skupštini HNŽ-a. 

"Koordinacija sindikata HNŽ traži da njezini predstavnici dobiju mogućnost obratiti se Skupštini HNŽ na Sjednici na kojoj će se raspravljati i usvojiti proračun za 2024. godinu u petak 22. 12. 2023. s početkom u 10 sati. Također, pratit ćemo svaku utrošenu marku i redovno obavještavati javnost i naše članove da znaju gdje idu silni milijuni koje nitko ne vidi i u idućem razdoblju nastaviti s našim započetim sindikalnim aktivnostima", poručuju iz Koordinacije sindikata proračunskih korisnika HNŽ.

Podsjetimo, sindikati traže povećanje plaće od 15 posto, no iz Vlade HNŽ-a dobili su odgovor kako novca nema. Zbog toga su najprije održali jednosatni štrajk upozorenja, a zatim su izašli i u prosvjednu šetnju u kojoj su poručili kako su sigurni da novca ima, te kako će njihove reakcije i prosvjedi od sada biti još snažniji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.