Sindikat HRT-a d.o.o. Mostar i dalje u štrajku

Djelatnici Hercegovačke televizije i Radiopostaje Mostar već devet mjeseci nisu primili plaću, a ističu kako se i ne sjećaju kada su posljednji put primili topli obrok. 
 
Predstavnici Sindikat HRT-a d.o.o. Mostar još su jednom ponovili svoje zahtjeve, a to su isplata zaostalih plaća, rješavanje statusa hrvatskih medijskih kuća te vraćanje u program specijalnih emisija o opstojnosti medija.
 
Po riječima predsjednika Unije neovisnih sindikata Josipa Milića, na Sindikat HRT-a d.o.o. Mostar stalno se vrše pritisci i ucjene što je neprimjereno svakom demokratskom društvu.
 
"Mi smo već od 3. veljače u općem štrajku i niti jedan od naših zahtjeva nije ispunjen što jasno govori da aktualnoj vlasti, posebno predstavnicima Vlade HNŽ-a nije stalo da riješe naše probleme", kazao je predstavnik Sindikata HRT-a d.o.o. Mostar Ivan Raguž.  
 
"Mislim da hrvatski narod u svojoj cjelokupnoj povijesti do danas, na čelu nije imao veće smušenjake nego što ih danas ima", kazao je Raguž te dodao kako im "mrak odgovora da građani ne vide njihovu nesposobnost i njihov kriminal". 
 
Također, Raguž je najavio i buduće akcije Sindikata HRT-a d.o.o. Mostar, a to su organiziranje javne tribine na kojoj će biti govora o opstojnosti hrvatskih medija te nove prosvjede ispred središnjice HDZ-a 1990., jer Sindikat tu stranku drži kao  najodgovornijom za današnje katastrofalno stanje u hrvatskim medijima. 
 
"Naši su sindikalni predstavnici razgovarali s  predsjednikom HDZ-a 1990 Božom Ljubićem koji je jasno rekao kako uopće ne želi da radi na problemu HRT-a što nam dovoljno govori", istaknuo je Raguž.  
 
Peticiju  za opstojnost hrvatskih medija pod nazivom "Neka i dalje živi hrvatska riječ" potpisalo je 8.500 građana iz Hercegovine.
 
Peticija će bit predana potpisnicima Kreševske deklaracije, odnosno ljudima koji su najodgovorniji za trenutno stanje u hrvatskim medijima, kazao je predstavnik Sindikata HRT-a d.o.o. Mostar Damir Suton. 
 
(Fena)