VIDEO  ŠETNJA ZA UBIJENU AMRU "Ne mogu svoju majku u miru oplakati, srce mi je slomljeno"

Prosvjedna šetnja za Amru Kahrimanović u Tuzli
Avaz

Mirna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović i danas je u Tuzli upriličena u 12 sati. Mirna šetnja počela je od Brčanske Malte, a završila je kod MUP-a TŽ. Promet je na ovoj dionici obustavljen.

Građani nose transparentne na kojima piše: “Ostavke!”, “Ne smijemo dozvoliti da nas ikada više nijedan policajac usmrti”, “30 godina bez liječničkog pregleda, je li vas  sramota?”, javlja BHRT.

Sadržaj se učitava...

"Traži se zakazivanje hitne sjednice Skupštine TŽ u roku od 15 dana i ponovno stavljanje na dnevni red zahtjev za smjenu ministra unutarnjih poslova TŽ zbog sustavnih propusta koji su izravno utjecali na počinjenje ubojstva moje majke Amre Kahrimanović. Traži se i smjena ravnatelja Uprave policije MUP-a TŽ iz istih razloga", rekao je Damir Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović.

On je podsjetio je da je ubojica počinio ubojstvo službenim pištoljem koji je trebao biti odloženom u MUP-u jer je bio na godišnjem odmoru.

"Sustavni propusti u radu institucija direktno su utjecali na počinjenje zločina i zbog svega navedeno građani Tuzle i mi kao obitelj pokrećemo građansku inicijativu”, rekao je Amrin sin i dodao: “Molim sve, ovo je dostojanstvena i mirna šetnja. Molim sve prisutne da se suzdrže od bilo kakvih incidenata. Ovo mora proći dostojanstveno, kako bi moja majka željela", poručio je Damir.

“Cilj je doći do pravde”

Podsjećamo, u četvrtak je održana izvandredna sjednica Skupštine TŽ na kojoj nije bilo podnošenja ostavki, a Amrin sin Damir Hodžić i brat Nedžad Kahrimanović, ranije su naveli da samo ostavke odgovornih dolaze u obzir i da će podnijeti kaznene prijave.

Obitelj ubijene Amre Kahrimanović je kazala kako ovo nije politička borba, već im je cilj doći do pravde. Amrin sin poručuje da su mu uništeni snovi te da noćima ne može spavati.

"Ne mogu svoju majku u miru oplakati. Ja ne spavam od te kobne noći, na tabletama sam. Srce mi je slomljeno. On mi je uništio obitelj i moje snove. Ustrajat ćemo u ovoj borbi. Ja radim ovo samo zbog svoje majke", kazao je sin ubijene.

Podsjećamo, Amru Kahrimanović iz Tuzle prošlog tjedna je brutalno ubio policajac Elvis Ćustendil. Pripadnik MUP-a TŽ je ispalio skoro cijeli šanžer na Amru.