FOTO  Seoski turizam u Hercegovini sve privlačniji turistima

Seoskki turizam Hercegovina
Hercegovina.info

Na potezu između Trebinja i Herceg Novog, dva mjesta koja su poznata po svojim turističkim kapacitetima, nalazi se selo Tuli, idealno za razvoj ruralnog turizma. Da li zbog same Hercegovine koja je prepoznatljiva po svom etno stilu, dobre hrane ili svježeg zraka, ovaj dio je idealna destinacija za goste koji su željni odmaknuti se od gradske vreve i uživati u ambijentu koji podsjeća na neka stara vremena.

Seoskki turizam Hercegovina

Jedno od domaćinstava koji se ovdje razvija je i ono obitelji Kisin.

Domaćin kuće, Savo Kisin, ima ulogu svojevrsnog turističkog vodiča na ovom imanju. Dočekuje goste i vodi ih u obilazak svega onoga što ovo domaćinstvo nudi.

"Među našim gostima najviše ima stranaca. Za naše ljude i generalno za ljude iz regije, etno stil nije toliko zanimljiv, baš iz razloga što su kod nas sela još uvijek koliko toliko naseljena, ali strancima je zanimljivo. Spoj Mediterana i planine, odlična hrana, mislim da ih to najviše privlači“, kaže Savo za Hercegovina.info.

Seoskki turizam Hercegovina

A ono što nudi seoski turizam ovog kraja, zaista je za svaku pohvalu. Koliko god svi “hrlili“ ka nekim egzotičnim jelima, etno mjesta nude neke zaboravljene, tradicionalne specijalitete koji su specifični samo za ovaj kraj. Umjesto talijanskih špageta i francuskih kolača, ovdje možete pojesti priganice pravljene po starinskom receptu i popiti čašicu domaće loze, prave, hercegovačke.

Seoskki turizam Hercegovina

"Iznenadili biste se koliko gosti iz inozemstva vole domaću kuhinju. I uvijek su im svi komentari pozitivni i za hranu i za pića. A većinom su to stvari koje mi ovdje pravimo. I oni znaju cijeniti i spremni su da platiti za kvalitetu. Naše cijene su za njih simbolične i uvijek se iznenade, jer misle da su domaći proizvodi na puno većoj cijeni“, nastavlja Kisin za naš portal.

Ono što se nama podrazumijeva, stranci plaćaju suhim zlatom. Od obilaska prirode i vožnje bicikla po kamenitim predjelima Tuli, do odlaska u lov i sudjelovanja u narodnim običajima.

Seoskki turizam Hercegovina

"Prvi put smo ovdje. Do sada smo uvijek išli na odmor na more, ali je ove godine drugačija situacija. Imamo malu bebu, pa je more malo teža opcija zato smo po internetu pretraživali etno mjesta i naišli smo na Tuli. Ovo je odmor. Pogotovo za ljude koji žive u velikim gradovima i većinu vremena im uzme gužva u prometu. A o smogu da ne govorim. Ovdje dišemo punim plućima“, rekao nam je jedan od turist kojeg smo zatekli u šetnji i koji dolazi iz Sarajeva.

Hercegovački ruralni turizam svaki dan, sve krupnijim koracima gazi ka svom razvoju. Ovdašnji domaćini su prepoznali želje turista i svoje poslove razvijaju u tom pravcu. Ponude su  raznovrsne, ali ono što je zajedničko svima jeste hedonizam, ljubav prema dobroj hrani i odmor na svježem zraku. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.