SEMAFORI NA SJEVERNOM ULAZU U MOSTAR Traje javni natječaj, datum postavljanja semafora još uvijek nepoznat

mostar sjeverni izlaz

Kako je prošlog tjedna najavljeno, kratkoročno rješenje problematičnog raskrižja magistralne ceste M-17 sa sjevernim ulazom u Mostar je na vidiku, a iz Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH i Grada Mostara najavili su postavljanje semafora koji bi trebali poslužiti kao signalizacija prije početka radova koji bi ovo problematično čvorište trebali dugoročno riješiti.

Kako su za Hercegovina.info potvrdili iz JP Ceste Federacije BiH, ovaj projekt je pripremljen, te je pokrenut otvoreni postupak javnih nabavki radova semaforizacije.

Navode kako je obavijest o javnoj nabavci objavljena na Portalu javnih nabavki 13.12.2023. a po njegovom okončanju, ugovor će se zaključiti sa odabranim ponuđačem, te će se pristupiti izvoženju radova.

Prema objašnjenju koje su uputile JP Ceste FBiH, točan datum, odnosno rok postavljanja semafora ne može se precizirati prije okončanja javnog natječaja.

mostar sjeverni izlaz

Prema podacima na Portalu javnih nabavki, ovaj posao vrijedan je 118.000 KM, a razdoblje trajanja ugovora je 60 dana.

Sjeverni ulaz u Mostar jedna je od brojnih crnih točki na bh. prometnicama. Na toj se lokaciji često stvaraju ogromne gužve, posebice u ljetnom razdoblju, s obzirom da veliki broj domaćih i stranih turista koriste magistralu M-17 u vrijeme godišnjih odmora. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.