SEBIJINA DIPLOMA Sarajevski tužitelji u Zagrebu pretraživali dokumentaciju o školovanju

sebija izetbegović,Senat UNSA,Univerzitet u Sarajevu,sebija izetbegović,afera diploma,sebija izetbegović,diploma,Zagreb,istraga
Klix

Tužitelji Tužiteljstva Županije Sarajevo jučer su bili u Zagrebu na Medicinskom fakultetu, gdje su tražili dokumentaciju vezanu za školovanje Sebije Izetbegović, otkriva Raport.

Kako  je rečeno, s tužiteljima su bili prisutni i vještaci koji su trebali pregledati i sporni indeks kojim je Sebija mahala pred televizijskim kamerama.

Oprečne izjave

Izetbegović je prvo tvrdila da je završila postdiplomski studij u Zagrebu da bi kasnije kazala da nije.

Iz Medicinskog fakulteta u Zagrebu ranije nisu mogli potvrditi autentičnost indeksa koji je Izetbegović dostavljala medijima.

Inače, zbog nepostojanja dokaza da je Izetbegović položila ispite postdiplomskog njoj je ukinuta titula magistrice od strane Univerziteta u Sarajevu.

Tužiteljstvo vodi istragu

Kontaktirali su i Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, koje vodi istragu.

Međutim, oni nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju.

“Budući da Tužiteljstvo KS u predmetu Vašeg interesovanja kontinuirano i intenzivno provodi zakonom propisane radnje u cilju donošenja ispravne i zakonite tužilačke odluke, zbog prirode postupka se o pojedinačnim radnjama u ovom trenutku nećemo izjašnjavati”, rečeno je iz Tužiteljstva KS.