SEBIJI PONUĐEN NOVI UGOVOR Ostaje na KCUS-u na poziciji ginekologa

Sebija Izetbegović
N1

I dok traju provjere je li Sebija Izetbegović napala radnika osiguranja na KCUS-u, što će utvrditi posebna istraga, mediji iz Sarajeva pišu da je bivša direktorica ova medicinske ustanove prihvatila prijedlog novog direktora Alena Pilava da ostane zaposlenica Kliničkog centra.

Naime, Sebija Izetbegović danas je potpisala novi ugovor kojim ostaje raditi u KCUS-u, na odjelu Ginekologije.

To je potvrdio i sam Dr. Alen Pilav, njezin nasljednik.

"Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s Pravilnikom o radu KCUS-a i Odlukom Upravnog odbora KCUS-a o njenom razrješenju. Ovaj ugovor, dakle, nije ustupak niti znak dobre volja ni v.d. generalnog direktora, ni uprave KCUS-a ,već je to obaveza KCUS-a prema razriješenom generalnom direktoru. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prema važećem Pravilniku o radu, KCUS je bio dužan da razriješenoj generalnoj direktorici ponudi ugovor o radu na neodređeno vrijeme na poslovima koji odgovaraju njenom stupnju stručne spreme i obrazovanju koje posjeduje. Na osnovu toga je Privremeni upravni odbor KCUS-a u sklopu Odluke o razrješenju generalne direktorice zadužio stručne službe Stručne nemedicinske discipline KCUS-a da riješe njen radno-pravni status. 
Doktorici Izetbegović je na osnovu standardne procedure te mišljenja direktora discipline za ginekologiju i porodiljstvo, prim. doc. dr. Mohamed Abou El Ardata, ponuđen ugovor za radno mjesto „liječnik specijalist ginekolog-akušer, subspecijalist" na Odjeljenu za patološka stanja u ginekologiji s ambulantno polikliničkim odjelom, Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Dr. Izetbegović kao liječnik specijalist ginekologije i akušerstva, subspecijalist ginekološke onkologije i uroginekologije ima potrebnu stručnu spremu i obrazovanje za ovo radno mjesto".

Izetbegović će početi s radom kada se vrati sa bolovanja.