SDA-ovci OSUĐENI ZBOG KORUPCIJE Tajniku Zukiću i ekipi ukupno preko 15 godina zatvora, Asim Sarajlić oslobođen

SDA BIH,Asim Sarajlić,zukić,kriminal

Općinski sud u Sarajevu izrekao je danas prvostupanjsku presudu bivšem generalnom tajniku Stranke demokratske akcije (SDA) Amiru Zukiću, ali i Asimu Sarajliću i još petorici optuženih za zlouporabu položaja pri zapošljavanju u javnim poduzećima.

Riječ je o predmetu "Bosna". Amir Zukić osuđen je na tri godine zatvora, Safet Bibić na šest godina, Ramiz Karavdić na dvije godine, Esad Džananović na tri godine zatvora, Senad Trako na godinu i šest mjeseci a Nedžad Trako i Asim Sarajlić su oslobođeni optužbi, piše Avaz.

Naime, Zukić je, zajedno s Esedom Džananovićem, Safetom Bibićem, Senadom i Nedžadom Trakom, Ramizom Karavdićem i Asimom Sarajlićem, optužen za nezakonito posredovanje pri zapošljavanju, zlouporabi položaja i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Sarajlić i Zukić nalaze se na američkoj crnoj listi. Zukić od svibnja 2020. godine, a Sarajlić od travnja ove godine.

Suđenje Zukiću i ostalima počelo je u svibnju 2017. godine, a u završnoj riječi Županijsko tužiteljstvo zatražilo je osuđujuću presudu. Optužnicom su se Sarajlić i Mirsad Kukić teretili za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, a Seid Fazlagić za pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela, dok je Zukić optužen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Predmet protiv Kukića je 2017. razdvojen zbog zdravstvenog stanja, te je on krajem 2020. osuđen na godinu dana zatvora zbog primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Zanimljivo je da je Kukić, tadašnji kadar SDA i sada već bivši predsjednik PDA također na američkoj crnoj listi.