SDA-ov OBOŽAVATELJ Mulahusić surađivao s terorističkim organizacijama, malo Al Qaida, malo ovo, malo ono

Tužiteljstvo BiH
Anadolija

Osumnjičeni Jasmin Mulahusić(1976.), predan je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog u istrazi koju vodi Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine. 

Prema prikupljenim podacima, navedeni osumnjičeni je bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Qaida i drugim terorističkim organizacijama, priopćilo je državno Tužitlejstvo. 

Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje nadiilaze pitanja državne sigurnosti BiH.

"Budući da određeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizirati pitanje uhićenja navedenog osumnjičenog, Tužiteljstvo BiH ih poziva da se suzdrže od neprimjerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosuđe, što može imati štetne posljedice po međunarodni ugled Bosne i Hercegovine, u području sigurnosti i borbe protiv terorizma. Navedni osumnjičeni evidentiran je i od strane istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv spriječavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti", navelo je Tužiteljstvo. 

Inače, gore navedeni je uhićen jer je otvorio na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima i političarima koji ne odgovaraju SDA.