SCENARIJ ZA FILMA Tužiteljstvo će tražiti pritvor za uhićene zbog prikrivanja pet godina starog ubojstva

SCENARIJ ZA FILMA Tužiteljstvo će tražiti pritvor za uhićene zbog prikrivanja pet godina starog ubojstva
Anadolija

Osumnjičeni za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića ispitani su u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, priopćilo je državno Tužiteljstvo

Nakon ispitivanja, postupajući tužitelj uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za obojicu osumnjičenih.

Osumnjičeni su jutros privedeni u Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, gdje ih je ispitao postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Mjera pritvora tražit će se iz razloga opisanih u članku 132. točke b) i d) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i naročitih okolnosti kaznenog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenih na slobodi izazvao uznemiranje građana i javnosti.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice protiv osumnjičenih, zaključuje se u priopćenju. 

Podsjetimo, jučer je uhićen policijski službenik, te otac djevojke Dženana Memića. Sarajevski mediji pišu da se u kuloarima već duže vrijeme govori kako je dvojka podmetnula vozilo koje nema veze s mladićevim ubojstvom, kako bi preokrenula tijek istrage.