SCENARIJ ZA FILMA Tužiteljstvo će tražiti pritvor za uhićene zbog prikrivanja pet godina starog ubojstva

Tužiteljstvo BiH
Anadolija

Osumnjičeni za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića ispitani su u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, priopćilo je državno Tužiteljstvo

Nakon ispitivanja, postupajući tužitelj uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za obojicu osumnjičenih.

Osumnjičeni su jutros privedeni u Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, gdje ih je ispitao postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Mjera pritvora tražit će se iz razloga opisanih u članku 132. točke b) i d) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i naročitih okolnosti kaznenog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenih na slobodi izazvao uznemiranje građana i javnosti.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice protiv osumnjičenih, zaključuje se u priopćenju. 

Podsjetimo, jučer je uhićen policijski službenik, te otac djevojke Dženana Memića. Sarajevski mediji pišu da se u kuloarima već duže vrijeme govori kako je dvojka podmetnula vozilo koje nema veze s mladićevim ubojstvom, kako bi preokrenula tijek istrage.