SBB POČASTIO KOMŠIĆA Bučni si vjetar u Izetbegovićevim gaćama i to svatko zna

SBB POČASTIO KOMŠIĆA Bučni si vjetar u Izetbegovićevim gaćama i to svatko zna

Dok je Komšić bio u izolaciji, Radončić je organizirao sigurnosne agencije i kontrolu granice, međunarodnu pomoć, obilazio bolnice, išao u Banju Luku da koordinira rad policije

Savez za bolju budućnost BiH oglasio se priopćenjem za javnost, koje prenosimo u cijelosti.

"Umjesto da prizna svoju krivnju za katastrofalno stanje u zdravstvu Sarajevske županije, DF se bavi uvredama i lažima. Nakon što je SBB odbio da glasa za Nijaza Štitkovca, kao kandidata za novog ministra zdravstva u S
, DF se javio novim priopćenjem.

Neka DF objasni zašto njihov dosadašnji ministar zdravstva ništa nije uradio na pravljenju „puta pacijenta“, otvaranju novih izolatorija, efikasnijem radu s pacijentima i njihovom boljem i hitnom prihvatu, zašto su bačeni novci na nikad otvoreni izolatorij na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, umjesto što se okrenuo uvredama i podmetanjima.

Tako, između ostalog, lažno kažu da je predsjednik SBB-a „poslije tri mjeseca shvatio šta je posao ministra, pa je odustao“.

Međutim, istina je potpuno drugačija. Dok DF Radončića proglašava hipohondrom, upravo je Komšić više puta kukavički išao u samoizolaciju.

Za to vrijeme Radončić je organizirao sigurnosne agencije i kontrolu granice, organizirao međunarodnu pomoć, prostor za slobodan prolazak konvoja lijekova i hrane u BiH, obilazio bolnice, išao u Banju Luku da koordinira rad svih policija, donosio je mjere protiv ilegalnih migranata i sklanjao ih s tuzlanskih i drugih ulica, ustrojavao sustav zajedničkih potreba medicinske opreme i sredstava i danonoćno radio mnogo drugih poslova dok su se neki krili u kabinetima Predsjedništva BiH.

Kao ministar sigurnosti, Radončić je inicirao brojne strateške zakone i odgovorno štitio interese BiH i njenih građana.

On taksativno može nabrojati šta je sve uradio, a bilo bi zanimljivo da gospodin Komšić javno kaže građanima BiH šta je on to konkretno uradio za 10 godina sjedenja u Predsjedništvu BiH, koliko je otvorio novih radnih mjesta, doveo stranih investitora, omogućio međunarodne pomoći ili napravio međunarodne kontakte važne za Bosnu i Hercegovinu.

Osim jeftinog populizma, imamo marionetu u rukama SDA. Još gore, DF prigovara SBB-u da je u vlasti, a nedavno su DF-u predata brojna ključna kadrovska mjesta na razini Federacije, kao što je generalni direktor „Elektroprivrede BiH“ ili direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Još stotine pozicija DF svakodnevno popunjava i misle da to građani ne znaju.

DF boli i objavljena činjenica da je savjetnik gospodina Komšića izabran za predsjednika SIP-a i da pomaže DF-u u uništavanju rivalskih stranaka ljevice.

Kao ministar sigurnosti BiH, Radončić je zaustavio komunikaciju Republike Srbije i Republike Srpske mimo Ministarstva sigurnosti BiH. Podnio je kaznenu prijavu zbog separacije Kantona 10 i mnogo puta prije toga pokazao da nije igrač, kako sramno tvrdi DF, Dodika i Čovića.

Ali, koliko je Radončić samostalan i suveren u politici, toliko je Komšić bučni vjetar u političkim pantalonama SDA i to više nikome nije potrebno objašnjavati. Taj nejaki vjetar ima zadatak da uništi Opću bolnicu i u tome je suština cijele situacije, zaključili su u priopćenju .