SAZNAJEMO Nove preporuke na stolu, policijski sat se pomjera na 22 sata

Neredi Donja Mahala
Hercegovina.info

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva na jutrošnjoj sjednici usuglasio je nove mjere, te prema Vladi Federacije ide s novim prijedlozima, saznaje hercegovina.info. Ukoliko prijedlog dobije zeleno svjetlo, a pretpostavlja se da hoće, jer su neke županije to već tražile, policijski sat s dosadašnjih 21 biti će pomjeren na 22 sata.

Uz navedenu mjeru, koja je i najvažnija kada je u pitanju kretanje stanovništva, predložene su i dvije nove koje se odnose na okupljanja. Tako Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva preporuča da se na otvorenom prostoru može okupiti do 30 ljudi, a u zatvorenom do 20 ljudi.

Vlada Federacije će morati odobriti prijedlog Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva. Podsjetimo, u većini županija policijski sat trenutno počinje od 21 sat dok u ZHŽ isti počinje u 23 sata.

Razlika policijskog sata u dvije susjedne županije - ZHŽ-u i HNŽ-u će se ovime smanjiti na sat vremena. Vrijedi podsjetiti da je ZHŽ proglasio elementarnu nepogodu, te samoinicijativno odlučuje o mjerama u svojoj županiji.

Tako je u njih policijski sat od 23 sata, a nastavni proces skoro pa normaliziran. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.