SAZNAJEMO Muškarac koji je ponio kašikaru na Vidića i Jovića bio mortus pijan

Ručna bomba
Ilustracija/Freepik

Muškarac koji je prijetio bombom gradonačelniku Čapljine Smiljanu Vidiću i ministru u Vladi HNŽ-a Donki Joviću bio je mortus pijan, a sada se kaje zbog učinjenog, ne negirajući navode iz prijave. Navodno isti ranije nije bio poznat po ekscesima, a izražava žaljenje zbog napravljenog, te je policiji u Čapljini, kada se otrijeznio kazao da je napravio glupost, saznaje hercegovina.info.

Naime, policija je objavila da je L.I., što bi bio Lujo Ilić, predsjednik Goška iz Gabela Polja prijavio kako je dana 6.5.2021. godine, dok je u njegovoj kući trajao sastanak Mjesne zajednice Gabela Polje, pred kuću došao T.Z. (1964.) iz Gabele s bombom u ruci, a koji je prisutnima prvo prijetio verbalno, a zatim i bombom. Ilić je policiji naveo da je u tom trenutku u prostoriji bilo petnaestak ljudi, među kojima i gore navedeni gradonačelnik i ministar.

Prisutni su svladali T.Z. i oduzeli mu bombu koju je prijavitelj predao u prostorije Policijske postaje Čapljina. Počinitelj je uhićen, te je nad istim urađena kriminalistička obrada, navela je policija u priopćenju. Bomba kojom je prijetio je “kašikara”.

Prema našim saznanjima gradonačelnik Vidić i ministar Jović danas su i službeno podnijeli kaznene prijave protiv muškarca koji im je prijetio, a policija će iste, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu proslijediti Tužiteljstvu HNŽ-a. Njih dvojica se o incidentu nisu oglašavali.