SARAJEVSKI UGOSTITELJI "Nećemo zatvoriti radnje"

Sarajevskki ugostitelji
N1

Virus je zatvorio brojna vrata, ugostiteljima u Županiji Sarajevo će sutra navečer. Puno se njih danas skupilo u gradu prosvjedujući zbog "lockdowna". Federalne vlasti naredile su vlastima da rade po svom. Neosvrćući se na prosvjed nezadovoljnih ugostitelja, premijer ŽS priopćio je nove mjere.

Od sutra ponovo zatvaranje škola i potpuni prelazak na online nastavu. Nakon dugo vremena oglasio se i federalni ministar zdravstva. Umjesto da Federacija uvede ujednačene mjere, naređuju županijama da ih donose u skladu s epidemiološkom situacijom.

Od kupovine u Sarajevu ovog vikenda nema ništa. Županija se djelomično zatvara, pa osim lijekova, prehrane, medicinske opreme, druge trgovine neće raditi. Posebno su nezadovoljni ugostitelji koji su od Vlade ŽS zatražili, ni manje ni više, nego “lockdown” cijele zemlje.

Ne može nas Forto zatvoriti, nije ustavno, mi nećemo zatvoriti svoje objekte, po kojem ustavu, po kojem zakonu, po kojim međunarodnim ugovorima? Hoćemo jednakost u cijeloj državi, ne u Županiji, napravite zastavu za Županiju. Nećemo zatvoriti radnje”, poručuju nezadovoljni ugostitelji, prenosi N1.