Sarajevski trio pljačkao butike po Mostaru, nađen im i pribor za skidanje 'zujalica'

Policija
Ilustracija/hercegovina.info

Tijekom proteklog vikenda policija je imala pune ruke posla. Iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 11 prijava i to na području Mostara četiri, na području Čapljine tri, na području Konjica jedna, na području Čitluka dvije i na području Rame jedna prijava.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirano je pet slučajeva i to na području Mostara tri, na području Čitluka jedan i na području Konjica jedan.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirane su 23 prometne nezgode i to na području Mostara 11, na području Čapljine jedna, na području Stoca tri, na području Neuma dvije, na području Rame tri, na području Jablanice jedna i na području Konjica dvije u kojima su tri osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja dok je sedam osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja policija je izdvojila trojku koja je pljačkala po Hercegovini. 

"26.11.2021. oko 12:40 sati djelatnici policije i Odjela krim. policije Policijske uprave (PU) Mostar su na području grada pronašli grupu od tri osobe iz Sarajeva koji koriste vozilo Renault Megan i koji se dovode u vezu sa izvršenjem kaznenog djela 'Krađa' po trgovinskim radnjama i  buticima po tržnim centrima. Radi se o osobama A.B. (1985.), A.B. (1996.) i E.Ž. (1968.) svi iz Sarajeva, kod kojih je tom prilikom pronađeno više odjevnih predmeta, alata i pribora za skidanje zujalica i čipova sa odjevnih predmeta, a kod jednog od njih je pronađena manja količina praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed. Isti su lišeni slobode i predmet su krim. obrade", naveo je MUP HNŽ.