SARAJEVO Ukraden Golf 2 osobi s invaliditetom

krađa,golf 2,osoba s invaliditetom
klix

U subotu oko 18:40 sati na Trgu heroja u Sarajevu ukraden je Golf 2, a gospodin kojem je otuđeno vozilo je redakciji portala Klix.ba dostavio snimak s ciljem da netko prepozna lopova, prijavi ga policiji i vrati automobil.

Slučaj je prijavljen policiji, a kako nam kaže žalosno je da se kradu i vozila sa znakom pristupačnosti (invalidska oznaka) sa parkirališta označena za osobe s invaliditetom."Sasvim slučajno, kroz prozor sam ugledao nepoznatu osobu kad je već otuđio i upravljao vozilom te se uputio u nepoznatom pravcu. Istog momenta, pozvao sam policiju koja je napravila zapisnik, a potom sam dao izjavu u policijsku stanicu. Taj protokol smo ispoštovali. U međuvremenu sam našao video i slike na kojem se detaljno vidi što se zbilo", rekao nam je vlasnik otuđenog automobila.

Dodaje da je svjestan kako vrijednost automobila nije velika, ali ističe da je njegova obitelj emotivno vezana za ovaj automobil i da bi im mnogo značilo da ga pronađu.

Građani koji prepoznaju osobu sa snimka ili automobil Golf 2 crvene boje (tablice K34-K-***) se mogu javiti Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo za Klix.ba je potvrđeno da je sinoć prijavljena krađa vozila u ovom sarajevskom naselju.