SARAJEVO Otvoren prvi servis centar za porezne obveznike, uskoro će isti biti i u Mostaru

Servis centar UNO BiH za porezne obveznike
UNO BiH

U zgradi Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) u Sarajevu otvoren je prvi Servis centar za sve porezne obveznike. Servis centar je opremljen modernom informatičkom opremom doniranom UNO kroz Projekat zajedničke suradnje UNO i Porezne uprave Švedske, financiran od strane Švedske razvojne agencije Sida.

Protokol o donaciji vrijednoj 40.000 KM potpisali su uime Porezne uprave Švedske Caroline Ljungdahl, uime veleposlanstva Kraljevine Švedske u BiH Eva Smedberg i šef Odsjeka za poreze u Regionalnom centru UNO u Sarajevu Mirsad Šrndić. Radi se o otvorenju prvog Servis centra UNO, a isti će ukoro  biti otvoreni i u regionalnim centrima Banja Luka, Mostar i Tuzla.

Servis centri UNO su namijenjeni svim obveznicima neizravnih poreza koji će osobno moći dobiti informacije iz oblasti neizravnih poreza, te upute i pojašnjenja za bilo koji problem oko primjene propisa iz oblasti neizravnog oporezivanja u BiH. 

Isto tako svi ostali obveznici u BiH će moći dobiti osnovne informacije o obavezi registracije i ulaska u sistem PDV-a u Bosni i Hercegovini, kao i na koji način se podnose zahtjevi za ulazak u sistem PDV-a, te koje su sve obaveze i prava poreznih obveznika, priopćeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.