SARAJEVO - KONJIC Zabranjeno kretanje teretnim vozilima

SARAJEVO - KONJIC Zabranjeno kretanje teretnim vozilima
BH Truck

Zbog izuzetno otežanih uvjeta i zaostalih vozila kod mjesta Zukići na Bradini od 08:30 sati zabranjeno je kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima na putu Sarajevo-Konjic.

Do 09:45 sati je promet bio obustavljen i za putnička vozila i manje kamione zbog čega se stvorila gužva nagomilanih vozila. Zabrana je ostala samo za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Intenzivne sniježne padaline koje su tijekom noći i jutra zahvatile Bosnu i Hercegovinu zemlju znatno su usporile promet. Iako snijega na kolovozu ima i u nižim predjelima, znatno je otežano prometovanje preko svih planinskih prijevoja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Prema lošim uvjetima za vožnju izdvajaju se ceste: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno-Kamensko, Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, te šire područje Romanije.

Jak vjetar pravi problem sa snježnim nanosima kojih mjestimično ima na cestama Bihać - Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar i Posušje - Jablanica.

Na brojnim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni.