Sarajevo: Danas nema nastave zbog zagađenja zraka

ucionica
U priopćenju Ministarstva navodi se da je veliki broj roditelja tražio da ministar obustavi nastavu u školama na području Sarajevske županije.

Iz resornog ministarstva priopćili su da nastava u osnovnim i srednjim školama Sarajevske županije danas neće biti održana iako trenutne vrijednosti parametara značajnih za utvrđivanje stupnja zagađenosti zraka nisu povećane na nivo koji zahtijeva mjere iz treće epizode /epizoda uzbune/ u koje spada i mogućnost obustave nastave.

Iz Ministarstva podsjećaju da je važećim zakonima iz oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja propisano da se nastava smije prekidati samo u slučaju elementarne nepogode, epidemije ili sličnih opravdanih razloga.

Prema informacijama Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite životne sredine proglašena je epizoda pripravnosti, koja zahtijeva preduzimanje mjera propisanih Planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Sarajevskoj županiji.

Iz županijskog Ministarstva za obrazovanje napominju da će obrazovne ustanove i javnost biti blagovremeno obaviještena o svim promjenama kada je riječ o produženju obustave i slično i pozivaju građane da se pridržavaju mjera propisanih Planom Vlade Županije u ovim situacijama.

SRNA