SANKCIONIRANJE U POKRETU Dva policijska presretača na M-17

Policijsko vozilo
Hercegovina.info

Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) na magistralnoj cesti M-17 uskoro će imati dodatne moderno opremljene presretače koji će sankcionirati prekršaje nesavjesnih vozača.

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ ranije je nabavilo vozilo specijalizirano za sankcioniranje nesavjesnih vozača na magistralnoj cesti M-17 gdje se često bilježe prekršaji koji su uglavnom, u najviše slučajeva, uzrok prometnih nesreća.

U proteklom razdoblju, kako je potvrđeno za Klix, završena je i obuka vozača koji će upravljati ovim vozilima, a iz MUP-a ZDŽ još uvijek nemaju službenih informacija za javnost kada će oni biti pušteni u promet, iako su se već pojavile informacije da su na cesti.

Radi se o vozilima marke Škoda, a sve prekršaje će snimati u vožnji, prekršaje u vidu snimaka snimati u sistem, a po potrebi i zaustavljati vozila i zbog drugih prekršaja.

S dodatnim vozilima MUP ZDŽ je napravio korak naprijed u sankcioniranju onih koji su nesavjesni i u prometu i koji svojom vožnjom ugrožavaju svoj, ali i život drugih sudionika u prometu.