SAMO U BIH Stručni suradnik tužiteljstva za mito tražio 6000 maraka i dvije tegle Nutelle

Nutella mito
Ilustracija/Hercegovina.info

Stručni suradnik u Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka T.H. (35) uhićen je jučer nakon što je uzeo mito od skoro 6.000 maraka.

On je je prema neslužbenim informacijama portala Srpskainfo uhićen prilikom uzimanja mita, a inspektori su navodno ostali u čudu kada su saznali što je sve tražio od osobe kojoj je obećao posredovati u predmetu. Naime, pored novca tražio i dvije tegle eurokrema.

U Ministarstvu unutarnjih poslova RS-a su rekli da je on osumnjičen da je počinio kazneno djelo primanja mita i trgovine utjecajem.

"T. H. iz Bugojna uhićen je zbog sumnje da je kao stručni suradnik u Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka primio mito. Navedene aktivnosti su poduzete u suradnji i pod nadzorom Republičkog javnog tužiteljstva, posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala", rekla je glasnogovornica MUP-a RS Mirna Miljanović.

Dodaje da su u okviru ovih aktivnosti obavljeni pretresi na lokacijama koje koristi osumnjičeni u Banjoj Luci.

Riječ je o slučaju koji se vodi po međunarodnoj pomoći Austrije s obzirom na to da oštećeni živi u toj državi.

"Osumnjičeni je znao sve te detalje i stupio je u kontakt s oštećenim. On je tvrdio da će mu pomoći, ali da za to i on mora dobiti nagradu. Od oštećenog je zatim zatražio da mu da 3.000 eura, ali i dvije tegle Nutelle, koje moraju biti kupljene u Austriji", kaže spomenuti izvor.

Navodi da je o svemu obaviještena policija i da je dogovorena primopredaja.

"Njih dvojica su se našli jučer i oštećeni je predao 3.000 eura, ali i dvije tegle Nutelle. Nakon što je T.H. uzeo mito ipak se nije stigao zasladiti. Policija je bila u blizini i sve to pratila. Nakon što je preuzeo 'paket' policija ga je opkolila i uhitila", dodaje izvor portala Srpskainfo.

Zatim su uslijedili pretresi i u Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka. T.H. je bio zaposlen kao stručni suradnik kod zamjenika glavnog tužitelja Seada Žerića.