SAMO U BIH Direktor nazvao policiju da je droga među bananama, a SIPA se hvali 'otkrićem'

Kokain i banane
Profimedia

Jedan od širokobrijeških uvoznika banana u paketima je osim voća pronašao kokain. Alarmirao je potom lokalnu policiju, koja je izvjestila Tužiteljstvo ZHŽ, koje je izvjestilo Državnu agenciju za istrage i zaštitu SIPA, a i osobno je zvao SIPA-u da izvjesti o drogi, saznaje Hercegovina.info iz više izvora. 

Ubrzo su se na licu mjesta zatekli mnogi policijski službenici i Državna agencija za istrage i zaštitu. 

Zanimljivo je da se u priopćenju SIPA hvali da je ovo njihovo otkriće. 

"Policijski službenici SIPA su jučer na području Širokog Brijega, otkrili i privremeno oduzeli 124 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain", naveli su u priopćenju premda nisu ni otkrili ni oduzeli, nego su obaviješteni o drogi koju su izuzeli s lica mjesta.

Drogu su među bananama pronašli radnici jedne širokobriješke tvrtke. Po prvim informacijama radilo se o 150 kilograma, no zapravo su u pitanju 124 kilograma. Prema neslužbenim informacijama paketi s bananama su promašili pravu adresu, a u Široki Brijeg su stigli slučajno. Policijske agencije nisu odavale identitet direktora i tvrtke u kojoj je nađena droga dok se ne utvrdi tko ju je i kome poslao, ako se ikada i utvrdi. 

Ovakve pošiljke do sada su stizale i otkrivane u Pločama, a ovo je prvi ovakav pronalazak u Hercegovini.