SALAKOVAC Policija udaljila radnike koji su blokirali centar, jedan od njih vraćen na posao

salakovac
Klix

Radnike koji su danas blokirali izbjegličko-prihvatni centar Salakovac kod Mostara, a sve zbog otkaza ugovora o djelu koje su dobili bez obrazloženja, policija je danas oko 15 sati udaljila s tog mjesta.

"Policija nas je zamolila da se udaljimo kako bi se centar otvorio, u protivnom bi nam napisali novčane kazne u iznosu od 500 maraka. Rekli smo im kako smo najavili ovaj mirni prosvjed, no oni su nam odgovorili kako je nelegalan i da pokušamo na neki drugi način boriti se za svoja ljudska prava", kaže jedan od radnika za Hercegovina.info.

No, ipak nije sve danas bilo uzalud.

"Jedan radnik je vraćen na posao. Mi se nastavljamo dalje boriti. Ako treba ići ćemo i u Sarajevo pred ministarstvo, pa ćemo vidjeti hoćemo li uspjeti nešto promijeniti. Očekujemo također da možda i netko od nadležnih dođe do nas i poduzme neke korake i da nas vrati na posao u ova teška vremena. Dobili smo otkaze koje nismo ni slutili", kaže te za kraj dodaje:

"Postavlja se pitanje zašto se nitko od mladih kolega nije solidarizirao s nama. Svi pričaju kako treba ostati u ovoj zemlji i boriti se, a kada treba iskazati podršku i dati pomoć svi šute", rekao nam je jedan od radnika.

Podsjetimo, petero radnika Centra Salakovac jučer je mailom dobilo otkaze, te su danas odlučili blokirati ulaz u taj Centar.