ŠAKOTA NAJAVIO Prvi put u povijesti Mladifesta u Međugorje dolazi mostarski biskup

Međugorje 41. obljetnica
Hercegovina.info

Na Mladifest u Međugorju ove će godine doći mostarski biskup Petar Palić. Najavio je to na međugorskom radiju koordinator svih ovogodišnjih međunarodnih duhovnih obnova u Međugorju, fra Marinko Šakota.

Fra Marinko je najavio da po prvi puta u povijesti Mladifesta, mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić, zatim general Franjevačkog reda fra Massimo Fusarelli te novi provincijal hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš koji je svojom dubokom a jednostavnom propovijedi na 41. godišnjicu Gospinih ukazanja već pridobio simpatije međugorskih hodočasnika.

Mladifest se u međugorju održava od 1. – 6. kolovoza 2022. Imati će jutarnji i poslijepodnevni program, samo će za razliku od prošle godine, jutarnji program ponovno započinjati u 9 sati. Tema ovogodišnjeg Mladifesta je ista kao i svih duhovnih obnova u Međugorju ove godine: „Učite od mene i naći ćete mir!“ (Mt 11, 28-30) u Gospinoj školi. 

Palićev prethodnik u Međugorje je dolazio prigodom sakramenta potvrde i to bi bilo to. Njegovo stajalište o ukazanjima u Međugorju je bilo poznato. 

Središnje misno slavlje na Mladifestu 2020. predslavio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. “Neki bi sigurno odgovorili ‘pričali su mi ranijih godina da se na ovom Mladifestu susretne Boga i doživi se Božja blizina i zato sam došao’. Vjerujem da mnogi od vas upravo to žele. Možda će ponetko reći i ‘ma prazan sam, prazna mi je duša. Došao sam napuniti svoj životni akumulator da bih se mogao nositi s izazovom život’. Neki će možda reći ‘svačim sam se zatrpao pa sam izgubio samog sebe. Došao sam naći sebe, susresti sebe i u sebi Boga'”, kazao je tom prilikom kardinal Puljić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.