FOTO/VIDEO  SAJAM Braniteljske zadruge ponudile domaće proizvode

Sajam braniteljskih zadruga
hercegovina.info

Na šetnici Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru, danas je svečano otvoren '4. sajam braniteljskih zadruga'. Preko 50 izlagača iz Hrvatske i BiH predstavilo je svoje proizvode, a cilj sajma je promocija zapošljavanja branitelja i jačanje njihovog poduzetničkog duha.

"Svi će danas ovdje moći pronaći nešto za sebe. Nama je najbitnije da kroz ovaj sajam rastemo i ojačamo, a samim tim očekujemo da ojačaju i naši branitelji u svom poduzetničkom duhu i radu", rekao je ministar za pitanja branitelja HNŽ Oliver Soldo.

"Sajam okuplja nešto više od 50 izlagača od kojih su nam tu i izlagači iz Republike Hrvatske, susjednih županija te Bosne. Moramo se pohvaliti kako je sve ostalo naša domaća snaga. Uspjeli smo s našim programom zapošljavanja i samozapošljavanja, razvoja braniteljskih zadruga, potpora OPG-ovima, obrtima i svemu onome u čemu se branitelji nađu da mogu iskazati svoju kreativnost i poduzetnički duh", dodao je.

"Na nama kao Ministarstvu je da podržavamo takve ideje i inicijative te da stvaramo jedan institucionalni plan i okvir te da braniteljima pomognemo da se oni educiraju i pozicioniraju na tržištu kako bi njihovi proizvodi bili što bliži našim kupcima, odnosno našim građanima. Posebno ističem da smo već 2019. godine, prije pandemije imali edukativnu tribinu o lancima opskrbe. To smo u cijelosti iskoristili. Danas imamo online platformu gdje braniteljske proizvode možemo kupiti online. Pozivam građane i sve žitelje županije da dođu ovdje te da budu stalni korisnici braniteljskih proizvoda", istaknuo je Soldo.

Na pitanje koliko je branitelja koristilo potpore, Soldo je kazao:

"Imamo oko 25 braniteljskih zadruga koje su sudjelovale u ovim potporama. Imamo oko 150 zaposlenih, a oko tisuću branitelja i OPG-ova smo poduprli kroz naše programe jednokratnim potporama."

Rekao je nešto za kraj i o suradnji s 'Podravkom'.

"Ministarstvo zdušno podupire sve gospodarske subjekte i ja sam to istaknuo na prvom susretu s 'Podravkom'. Mi želimo otvoriti vrata braniteljima poljoprivrednicima kako bi mogli svoje proizvode plasirati. Podupiremo partnerstvo branitelja i 'Podravke'. Ove godine je zasađen milijunski iznos sadnica rajčice i paprike. Nadam se da će se ta proizvodnja širiti", kazao je Soldo.

Valja istaknuti kako je Sajam proglasio otvorenim gradonačelnik Mostara Mario Kordić, a organizatori su zahvalnice uručili Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ-a, Oružanim snagama BiH te samom Gradu Mostaru.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.