SAČUVAJ NAS BOŽE HNS-ova JEDINSTVA Zajedništvo gdje Čoviću treba, gdje može sam zajedništvo na čekanju

SAČUVAJ NAS BOŽE HNS-ova JEDINSTVA Zajedništvo gdje Čoviću treba, gdje može sam zajedništvo na čekanju
Hercegovina.info

„Sačuvaj me Bože srpskog junaštva i hrvatske kulture“, znamenita je izjava u Hrvata, no umjesto hrvatske kulture, Bog bi Hrvate u BiH svako trebao sačuvati od ‘jedinstva i zajedništva’ koje propagira nevladina organizacija Dragana Čovića - HDZ-ov narodni sabor.

Udruga mudro prozvana i hrvatskim i narodnim saborom, premda najmanje jedno uopće nije, proteklih 11. zasjedanja donijela je niz zaključaka, od kojih glavinu nikada nije provela, a često je radila i posve suprotno od istih.

Udruga koja navodno rješava hrvatska pitanja, a koliko ih je riješila vidi se na autobusnim kolodvorima za EU, poziva se na zajedništvo i narod. Naravno od zajedništva nema ništa, osim kada je i gdje to potrebno HDZ-u BiH za ostvarivanje fotelja.

Tako paralelno dok zamajava javnost saborovanjem HDZ BiH gleda da istisne HDZ 1990 iz vlada u Središnjoj Bosni i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a istovremeno 'partneri' HDZ 1990 i HNP rade na izbacivanju HDZ BiH iz vlasti u Hercegbosanskoj županiji. Zanimljivo je da upravo tu Čović poziva na svehrvatsko zajedništvo, ali samo tu gdje nije u vlasti, dok u ostalim razinama vlasti nema zajedništva.

HDZ BiH je otišao i korak dalje pa tako u većini za formiranje Federalne Vlade nema HDZ 1990, HNP-a i HRS-a, unatoč plejadi zajedništva koje je prikazano u subotu. Da ironija bude veća, upravo su u subotu prikupljani potpisi za formiranje Federalne Vlade, na kojima nema mjesta za zastupnike koji nisu iz HDZ-a BiH. Sama ta činjenica otkriva svu bijedu i jad „hrvatske“ politike u BiH i Čovićeva sabora.

Podsjetimo, u subotu je održala još jedno „povijesno“ zasjedanje HNS-a i usvojeni su „povijesni zaključci, odluke i strategije“ i pokazano zajedništvo svih političkih aktera Hrvata u BiH. Nekada davno ovaj skup bi bio opisam paradom bratstva i jedinstva, a danas zajedništva. Povijesni zaključci, odluke i strategije biti će u toj mjeri povijesni, kao dokaz da odnarođena hrvatska politika za svoj odlazeći narod nije učinila gotovo ništa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta udruga od utemeljenja služi za ostvarivanje ciljeva jedne stranke, a narod je od nje dobio prašinu u oči.