ROGOTIN KOD METKOVIĆA Hrvatska policija uhitila četvoricu bh. državljana i trinaest migranata na putu prema Italiji

policija hrvatska autocesta
Ilustracija/Cropix

U koordiniranoj akciji koju su u ponedjeljak, 25. srpnja, u ranim jutarnjim satima, proveli policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja, policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice - Jug i policijski službenici Postaje granične policije Metković, na Jadranskoj magistrali između Opuzena i Rogotina zaustavljena su četiri vozila.

'Sva četiri vozila bila su BiH nacionalnih oznaka i njima su upravljali državljani BiH, a u vozilima su se nalazili strani državljani, zbog čega se posumnjalo u nezakonito prebacivanje osoba te su svi zatečeni uhićeni i dovedeni na kriminalističko istraživanje', priopćili su iz policije.

Prvim zaustavljenim vozilom je upravljao 47-godišnjak i u tom vozilo nije bilo putnika. Utvrđeno je kako je to vozilo bilo 'prethodnica' angažirano kako bi ostalima davao informacije o policijskim ophodnjama na ruti njihovog kretanja prema Italiji koja im je bila krajnje odredište.U preostalim vozilima, kojim su upravljali državljani BiH u dobi od 48, 34 i 66 godina nalazili su se strani državljani, ukupno njih 13, za koje je utvrđeno da su državnu granicu između RH i BiH prešli nezakonito, izbjegavajući granične prelaze.

'Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma sva četvorica državljana BiH su rano jutros, uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, a prema stranim državljanima proveo se postupak sukladno Zakonu o strancima', naveli su iz policije.