RODITELJI PROSVJEDUJU Kafići rade, a mjere treniramo na djeci

RODITELJI PROSVJEDUJU Kafići rade, a mjere treniramo na djeci
hercegovina.info

Školski sat u HNŽ-u od jutros je skraćen na 30 minuta, a velikog odmora nema. Iz tog razloga danas su se ispred Osnovnu školu Petra Bakule u Mostaru okupili roditelji.

“Okupili smo se zato što se ne slažemo s primjenom epidemioloških mjera samo kada se radi o djeci. Mi smo u potpunosti svjesni kakvo je epidemiološko stanje, ali ne vidimo da se bilo što radi da se epidemiološko stanje poboljša osim da se kažnjavaju djeca, sa kontinuiranim mijenjanjem njihova rasporeda i ograničavanja njihova potpunog obrazovanja onako kako ga oni trebaju imati”, istaknula je jedna majka dodavši da su se zbog navedenog samostalno organizirali u grupicama i dogovorili da jutros dođu ispred škole. Roditelji traže da djeca uđu zajedno u škole, što se jutros i dogodilo.

“Imamo sada jedan najnoviji problem što se roditelji pozivaju na pravilo 15 plus, koje se do uskršnjih praznika nije primjenjivalo na razrednu nastavu, koja je išla ili u grupama ili kompletan razred”, izjavila je druga majka.

Treba kazati da je ŽZH nastavu prolongirao, u HBŽ je sve normalno, a u HNŽ-u je sve vraćeno na tvorničke postavke, kao na početku školske godine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.