RODITELJI NA MUKAMA Djeca u Jablanici ne idu u školu jer ih nema tko voziti, načelnik poziva volontere

Škola Doljani
Facebook

Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović pozvao je volontere da se uključe u program prijevoza učenika do škole, i od škole do kuće, jer mnogi od još nisu sjeli u školske klupe zbog problema s prijevozom. Prijevoznik koji je u dogovoru s roditeljima u proteklom razdoblju prevozio učenike tu obavezu nije prihvatio i za ovu godinu.

"Svi znamo koliko je obrazovanje važno za budućnost naše zajednice i naše djece. Nažalost, naša Općina se već pet godina suočava s izazovima u vezi s prijevozom đaka zbog nemogućnosti da provede natječaj za ovu svrhu. Kako bismo osigurali siguran i redovan prijevoz naših učenika, obraćamo vam se s molbom za pomoć", naveo je Šabanović.

Dodao je da Općina Jablanica traži volontere koji bi se mogli uključiti u program prijevoza đaka, prenosi Klix.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Ovo je prilika da zajedno pokažemo solidarnost i brigu prema budućim generacijama našeg grada dok Općina Jablanica na Zakonom predviđeni način ne riješi ovaj problem. Sva vozila Općine Jablanica bit će na raspolaganju, ali samo ona nisu dovoljna", ističe Šabanović.

Svi oni koji žele i mogu pomoći, a imaju vlastiti automobil, mogu se prijaviti u Općinskoj upravi.

"Nakon što se prijavite, bit ćete kontaktirani radi dodatnih informacija i koordinacije. Napominjemo da će svi volonteri proći provjeru i razgovor kako bi se osigurao siguran i odgovoran prijevoz naših đaka. Vaša podrška će pomoći našim đacima da redovno prisustvuju nastavi i ostvare svoj puni potencijal", objašnjava.

Cilj je, kaže, da nijedno dijete ne bude bez mogućnosti da prisustvuje nastavi.