RODITELJI I DALJE ZBUNJENI Aktivira li se virus tek nakon 30-te minute, čemu skraćeni sati, a imaju i još pitanja

Škola djeca
Ilustracija / hercegovina.info

Nakon jutrošnje konferencije za tisak ministra obrazovanja Rašida Hadžovića na društvenim mrežama uvelike se razglaba o svemu što je kazano.

Ima roditelja koji su toliko revoltirani konferencijom za tisak, da uopće ne bi slali djecu u škole, dok se drugi slažu s kazanim, a treći bi ga rado pitali još par pitanja.

Jedno od njih je i koja je svrha skraćenih sati, znače li skraćeni sati da se dijete unutar 30 minuta neće zaraziti, odnosno da bi se nakon 30 minita, a u okviru 45 minuta zarazilo, odnosno počinje li zaraza nakon 30 minute. Nadalje, roditelje zanima znače li skraćeni sati da se na roditelje prebacuje obveza da nadoknade minute koje nedostaju kod kuće, i hoće li onda roditeljima biti prebačen i dio plaće.

Roditelje zanima i što znači smanjivanje razreda na 15, ako dijete kasnije ide u produženi boravak, s 20 i više djece. Uz sve, pitaju li se je li se razmišljalo kako će se mjere odraziti na psihu, osobito manje djece.

Kako im objasniti da učiteljica odjedanput nosi vizir i da se moraju distancirati od školskih kolega.
Podsjetimo, ministar prosvjete jutros je održao konferenciju za tisak na kojoj je kazao da da će sati biti skraćeni na 30 minut,a biti će ih održano maksimalno 5, a razredi će imati maksimalno 15 učenika. Također, kazano je da će nastavnici nositi vizire.