RIBARNICA I VEZANI ZA RIBARNICU Preko 50 pozitivnih na koronavirus u Stocu

Dom zdravlja Stolac
Dom zdravlja Stolac

Preko pedeset pozitivnih testova na koronavirus otkriveno je danas u Stocu. Radi se mahom o djelatnicima ribarnice i članovima njihove obitelji, potvrđeno je našem portalu iz više izvora.

U gradu na Bregavi, koji se do zadnjeg opirao koronavirusu ubrzo bi mogao nastupiti pravi kolaps, kada se uzme u obzir koliko će žitelja Stoca morati u samoizolaciju.

Službeno je Stolac danas imao 6 oboljelih, večeras bi ih moglo biti čak 60. Ovoliki dnevni broj oboljelih, do sada nije otkriven niti u jednoj općini u Hercegovini.

U Domu zdravlja Stolac, kako saznajemo, još čekaju krajnji broj pozitivnih testova, nakon čega će moći više kazati na ovu temu.

Nakon što smo prvi objavili stanje u Stocu, stigla je i službena obavijest Kriznog stožera Ministarstva zdravstva. Kažu da je tijekom današnjega dana, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, na COVID-19 testirano 116 uzoraka. Pozitivnih je u HNŽ ukupno 54 i to: 50 iz Stoca, 3 iz Mostara i 1 iz Čitluka.

S obzirom na evidentno pogoršanu epidemiološku sliku, Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi iznova je pozvao građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite - držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru te, i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja osobne higijene i higijene prostora.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.