REZULTATI ISTI KAO NAKON RAKITSKE TRAGEDIJE Dvadesetogodišnjak preminuo uslijed trovanja ugljikovim monoksidom

Tužiteljstvo HNŽ
Hercegovina.info

Rezultati obdukcije tijela stradalog mladića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja pokazali su da je mladić doživio sudbinu rakitske i posuške mladosti, odnosno da je preminuo uslijed trovanja ugljikovim monoksidom.

“Jutros je obavljena obdukcija, nakon čega je utvrđeno da je osoba I. B. preminula uslijed trovanja ugljikovim monoksidom”, kazala je za Hercegovina.info glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ-a Ana Raič. 

Tragedija je mogla biti još i veća, no mladić iz Prozora kod kojeg je boravio stradali je izvan životne opasnosti, potvrdili su iz SKB-a našem portalu. 

Preminuli mladić je Imad Bušatlić iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, koji je prespavao kod svog prijatelja Adina Junuzovića u mjestu Kovačevo Polje kod Prozora. Njih dvojica su prošle godine završili Karađozbegovu medresu u Mostaru.

Identičan rezultat pokazala je obdukcija nakon dočeka Nove 2021. kada su stradali mladići i djevojke iz Rakitna i Posušja. Podsjetimo, osam mladih života, četiri mladića i četiri djevojke, korak do 20-te preminulo je u novogodišnjoj noći 2021., a nakon izvršene analize krvi utvrđeno je da je kod svih 8 (osam) osoba došlo do intoksikacije ugljičnim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna.

Mjesec dana nakon tragedije u Rakitnu mediji su javili da su mladić i djevojka u dobi od 29 i 19 godina pronađeni mrtvi u garaži u Bosanskoj Kostajnici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.