REZERVIRALI APARTMAN KOJI NE POSTOJI Grad Sarajevo će prevarenim turistima osigurati smještaj

prevareni turisti
Booking.com

"Grad Sarajevo je svima koji su došli jer vole naš grad, a prevareni su, osigurao smještaj! Nesavjesni pojedinci ne smiju biti razlog da praznici ne prođu u najboljem raspoloženju", poručila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Naše Sarajevo je grad otvorenog srca i dobrih ljudi. Večeras, kao i prethodnih godina bit će centar regije i dobre zabave. Radujemo se dolasku svih turista i gostiju i želimo im nezaboravan doživljaj tijekom boravka", poručila je gradonačelnica i dodala:

"Potrebno je da ste prevaru prijavili već MUP-u Županije Sarajevo, te da se javite na:

Kontakt telefon: +387 61 184 858;

ili e-mail: [email protected]

Posebno se zahvaljujem na osobnom i profesionalnom angažmanu ministrima Adnan Šteta i Nerin Dizdar. Vidimo se večeras ispred Vječne vatre!"

Podsjetimo, brojni turisti prevareni su nakon što su rezervirali apartman s bazenom preko Bookinga. Stigli su u Sarajevo, no ispostavilo se da apartman ne postoji. Neki su sve prijavili policiji.

Oglasio se se i šef turističke zajednice

Povodom pisanja medija o slučajevima prevara turista pri rezervaciji smještaja oglasio se Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice ŽS:

"Naglašavamo da Turistička zajednica Županije Sarajevo nema nadležnosti pratiti ispravnost navedene aplikacije (Booking.com) putem koje su rezervacije smještaja izvršili brojni turisti koji će predstojeće praznike provesti u Sarajevu.

Turistička zajednica Županije Sarajevo će u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima pružiti pomoć pravarenim turistima, koji nas mogu kontaktirati putem internet platformi visitsarajevo.ba, te mail adrese [email protected].

Podsjećamo da smo i godinama ranije upućivali inicijative da se za oglašivače putem Booking.com traži rješenje o registraciji kako bi bili validni na tržištu iznajmljivanja smještaja, te da taj problem treba što prije rješavati", poručio je.