FOTO  REAKCIJA IDE DALJE Udruga mladih Agape nastavlja pomagati socijalno ugroženima

Udruga mladih Agape Ljubuški, Humanitarna akcija, Ljubuški

Treći je ponedjeljak u mjesecu, a prema matematici psihologa Cliff Arnall-a najdepresivniji dan u godini. „Zdrobio“ je on svega u tu svoju genijalnu formulu: vremenske prilike, mjesečnu zaradu, količinu vremena koja je prošla od Božića, količinu vremena koja je prošla u našim pokušajima da nešto bude od novogodišnjih odluka, nizak nivo motivacije i potrebu za poduzimanjem akcije.

Zima je, ali je sunce, a nebo je plavo kao Cliffov ponedjeljak. Dormeo je izumio Antistres deku, valjda kao savršen poklon za vašeg depresivnog prijatelja, da ostane ležati na kauču i nastavi ne poduzimati ništa.

Već niz godina naše godine završavaju i počinju Reakcijom, tako da nam razmišljanja o novogodišnjim odlukama ukradu razmišljanja o namirnicama, kombijima, pećima na drva i drvima, krevetima i krevetcima, pelenama, skrivenim kutcima naše Općine.

Udruga mladih Agape Ljubuški,Humanitarna akcija,Ljubuški

Najdepresivniji dan je u godini, ali nekako nije baš u redu da budeš depresivan. Paketi još nisu stigli do svih do kojih trebaju, drva nisu podijeljena, noći su hladne a zima tek kao da uzima zalet.

Svaki odlazak na teren shvaćat ćeš kao malu pobjedu, iako ćeš se vraćati svojoj toploj kući zgažen i bez medalje. A da ti je svejedno, ničeg tog ne bi ni bilo. Da ti je BAR svejedno, pomislit ćeš. Hvala bogu pa nam nije svejedno, predomislit ćeš se.

Dok nam, generalno, bude svejedno što u našem susjedstvu živi netko bez zadovoljenih osnovnih životnih uvjeta, naše depresivno dvorište će samo izgledati ljepše.

Slike prikazuju naše radove na sanaciji doma jednog od naših i vaših susjeda. Tko na bilo koji način želi i može pomoći (srcem, rukama, namještajem, kućanskim aparatima…) može nam se javiti i priključiti. Radovi su još u tijeku, stoji na službenoj Facebook stranici Udruge mladih Agape!