REAGIRAO OHR Na više lokacija postavljeni bilbordi sa zastavom Republike Srpske i porukom - Samostalnost!

bilboardi,Republika Srpska,Brčko
N1

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Jonathan Mennuti osuđuje bilo kakav pokušaj skupina ili organizacija da stvaraju tenzije i odvraćaju pažnju vlasti u Brčkom s reformi koje su neophodne kako bi se ova zajednica kretala ka zajedničkom prosperitetu, priopćili su iz OHR-a.

“Nažalost, ne vidimo niti jednu drugu svrhu biloborda kojeg potpisuju ‘Veterani Republike Srpske’, a koji je nedavno osvanuo u Brčko Distriktu. Supervizor je danas razgovarao sa šefom Policije Brčko distrikta koji ga je informirao da policija radi na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje bi upućivale na eventualno kršenje zakona”, ističe se u priopćenju, prenosi N1.

Kako navode, Brčko je uspješan primjer međuetničkog suživota, suradnje i kohezije.

Supervizor Mennuti poziva vlasti Distrikta da ostanu fokusirane na očuvanje mirnog i sigurnog okruženja u Brčkom te promicanje pozitivnih reformi za dobrobit svih građana i građanki Brčkog.

Podsjećamo, bilbordi sa zastavom i amblemom Republike Srpske, te porukom “Samostalnost!” postavljeni su u petak 14. listopada na više lokacija u Banjoj Luci, ali i u Brčko Distriktu.

Službeno, postavljanje biloborda organiziralo je Udruženje “Veterani Republike Srpske”.

Predsjednik Skupštine Udruženja Duško Vukotić na Facebook profilu, uz objavu fotografije poruke sa bilobordi, u opisu je napisao “Jedino rješenje”.

Bilboardi su postavljeni u tijeku tenzija zbog ponovnog prebrojavanja glasova za entitetskog predsjednika, jer oporbene stranke tvrde da je njihova kandidatkinja pokradena u izbornoj noći.