Razriješeno pet policijskih službenika; Pravosudni policajci na slobodi; Suspendirana još šestorica

Neredi Mostar
1. s mjesta načelnika Policijske uprave Široki Brijeg dužnosti je razriješen Ilija Lasić,
2. s mjesta zapovjednika Policijske postaje Široki Brijeg dužnosti je razriješen Veselko Čović,
3. s mjesta načelnika sektora uniformirane policije MUP-a dužnosti je razriješen Dražan Primorac,
4. s mjesta načelnika Operativnog centra MUP-a dužnosti je razriješen Marijo Boras,
5. s mjesta načelnika Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg dužnosti je razriješen Ivan Brkić.

U skladu s odredbama Zakona o policijskim službenicima Županije Zapadnohercegovačke navedeni policijski službenici bit će raspoređeni na nova radna mjesta.

Istodobno, policijski komesar donio je sljedeća rješenja o imenovanjima:
1. na mjesto načelnika Policijske uprave Široki Brijeg imenovan je Rajko Musa,
2. na mjesto zapovjednika Policijske postaje Široki Brijeg imenovan je Marko Banožić,
3. na mjesto načelnika sektora uniformirane policije MUP-a imenovan je Zlatko Marušić,
4. na mjesto načelnika Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg imenovan je Robert Sesar.


Na slobodu puštena osmorica pripadnika Sudske policije
Nakon saslušanja u Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije, osmorica pripadnika Pravosudne policije iz Širokog Brijega i Gruda pušteni su danas poslijepodne na slobodu. Inače, pravosudni policajci uhićeni su u utorak i srijedu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog oslobađanja osobe kojoj je oduzeta sloboda.

Predsjednik Općinskog suda u Širokom Brijegu Franjo Ravlija kazao je kako je očigledno da tužitelj nije išao s prijedlogom za određivanje mjere pritvora kao najteže mjere, nego s prijedlogom za izricanje mjere zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja Suda i oduzimanja isprava osumnjičenima.

"Sud je ocijenio da nije utemeljen ni prijedlog za izricanje te mjere iz razloga što tužitelj nije konkretizirao razloge koji bi ukazivali da postoji opravdana bojazan da bi osumnjičenici mogli pobjeći u Republiku Hrvatsku (RH) samo zato što su oni i državljani RH", kazao je Ravlija.


Suspendirano još šest službenika Sudske policije FBiH
Vrhovni sud Federacije BiH danas je donio rješenje kojim se suspendira još šest službenika Sudske policije FBiH, koji su bili zaduženi za osiguranje osumnjičenog Olivera Knezovića.

Suspendirani su: Franjo Zelenika, zamjenik zapovjednika Odjeljenja Sudske policije Zapadnohercegovačke županije, Tiho Topić, zapovjednik postaje Sudske policije u Širokom Brijegu, Vedran Leko, zapovjednik postaje Sudske policije u Ljubuškom, i sudski policajci Teo Knezović, Stjepan Miličević i Tomislav Kraljević.

Sudska policija Federacije BiH nastavlja provođenje internog postupka povodom bijega osumnjičenog Olivera Knezovića, priopćeno je iz Službe za informirnje Vrhovnog suda FBiH.

mupzzh.ba |