RAZNA KAZNENA DJELA Devet osoba uhićeno na graničnim prijelazima u BiH

Granična policija BiH
Ilustracija/Hercegovina.info

Na graničnim prijelazima širom BiH slobode je lišeno devet osoba.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 25. prosinca 2023. godine, lišili su slobode N. S. (1979.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina i predan službenicima MUP-a Unsko-sanske županije. 

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šepak, lišili slobode DŽ. G. (1970.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, 24. prosinca 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode P. R. (1981.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Karakaj i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 25. prosinca 2023., lišili su slobode bh. državljanina, B. H. (1999.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela teška krađa. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje i predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Dan ranije, 24. prosinca 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode N. A. (1990.) jer je utvrđeno da je Policijska stanica Čelinac raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šamac i predan službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Također, na ulasku u BiH na prijelazu Šamac, pripadnici ove jedinice su 23. prosinca 2023. lišili slobode N. C. (2000.) jer je ustanovljeno da je Policijska stanica Teslić raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela omogućavanje uživanja opojnih droga. Državljanin BiH je predan službenicima Policijske stanice Teslić. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 24. prosinca 2023., lišili su slobode M. M. (1984.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog kaznenog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 23. prosinca 2023., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi, lišili su slobode F. G. (1947.). Utvrđeno je da ga Sud BiH potražuje zbog kaznenog djela organizirani kriminal. Državljanin BiH je predat službenicima Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Izačić, 23. prosinca 2023., lišili su slobode H. H. (1989.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Izačić i predan službenicima Policijske stanice Bihać.